
"طرح مداخله بهنگام؛ یکی از اصلیترین سیاستهای آموزش و پرورش شهرتهران در کودکستانها"است
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، معاون آموزش ابتدایی شهر تهران، در نشست شورای نظارت کودکستانهای پایتخت از آغاز اجرای برنامه مداخله بهنگام در این مراکز خبر داد.
وی افزود: این برنامه که از مهر ماه سال ۱۴۰۳ آغاز شده، شامل برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه مربیان کودکستانها در تمامی مناطق نوزدهگانه شهر تهران است.
معاون آموزش ابتدایی ضمن قدردانی از تلاشهای مربیان، به اهمیت دوره پیشدبستان و حساسیت آن اشاره کرد و گفت: «شناخت نیازهای کودکان در مراحل سن طلایی رشد ، فلسفه اصلی اجرای طرح مداخله بهنگام است.» به گفته وی، مربیان کودکستانها در این طرح با ویژگیهای رشدی کودکان در سنین پیشدبستانی آشنا خواهند شد.
این مقام مسئول تاکید کرد: «دوره پیشدبستان حساسترین دوران زندگی کودکان است و در این مرحله، آمادگی برای توسعه مهارتهای شناختی وجود دارد. پژوهشها نشان دادهاند که مداخله بهنگام میتواند به تسریع رشد مهارتهای تفکر، هوش و توانایی حل مساله کودکان کمک کند.»
معصومیان افزود: «در راستای این طرح، کودکانی که نیاز به مداخله بیشتری دارند، فرصتی برای شرکت در دورههای آموزش تکمیلی و تقویتی با مشارکت والدین خواهند داشت. این برنامه میتواند به طور چشمگیری از اختلالات یادگیری در دوره ابتدایی پیشگیری کند.»
معاون آموزش ابتدایی پایتخت خاطر نشان کرد دوره پیشدبستان موجب افزایش آمادگی تحصیلی، مهارتهای شناختی، رشد زبانی و اجتماعی، خلاقیت، بهبود کارکردهای اجرایی و حافظه فعال کودکان میشود.
سپس افزود: «برنامهریزی باید به گونهای باشد که از فرصتهای تربیتی این دوره برای آموزش و مداخله به دو شیوه گروهی و انفرادی (در کلاسهای عادی، جبرانی و تخصصی) بهرهبرداری شود.»
معاون آموزش ابتدایی به نتایج مثبت این طرح اشاره کرد و افزود: «این طرح علاوه بر افزایش بهره هوشی، به تقویت مهارتهای اجتماعی و ارتباطی کودکان و ایجاد خودپنداره مثبت در آنها میانجامد و هزینههای مادی و معنوی خانوادهها و جامعه را کاهش میدهد.»
معصومیان در ادامه بر اهمیت مشارکت مؤثر خانوادهها در تحقق اهداف این طرح تاکید کرد و گفت: «مربیان و والدین باید بدون برچسبزدن و جداسازی، با نوآموزان همراهی کرده و با انعطاف در برنامهها، بستر رشد همهجانبه آنها را فراهم کنند. علاوه بر این، ارجاع کودکان با نیازهای ویژه به مراجع تخصصی مشاوره و پیگیری راهکارهای روانشناختی در کلاس و خانه ضروری است.»
منبع